Tips för att få saker gjort.

Dagens bidrag blir ett litet banalt tips om hur man kan lägga upp längre projekt i Todoist. För de som missat, todoist är en webtjänst för att-göra-listor och enkel projekthantering. Den är i sig ganska enkel, och bygger på en träd-struktur med uppgifter och underuppgifter osv.

Man kan, som i många andra sammanhang sätta datum på olika uppgifter och därmed klicka på ”idag”-fliken och få alla uppgifter man planerat för just den här dagen.

För ett tag sedan upptäckte jag att man kunde skapa uppgifter som återkommande. Istället för att bara skriva ”Rensa bland mina vetenskapliga artiklar, lördag” (fast på engelska) så kan jag skriva ”rensa bland mina vetenskapliga artiklar, var tredje dag”. Det innebär att var tredje dag får jag en påminnelse om att rensa bland mina vetenskapliga artiklar. Jag har också påminnelser om att skriva, att teckna, att läsa in mig på ett visst ämne osv som sådana här återkommande uppgifter.

Ibland gör jag en större grej av det, ibland bara några minuter. Men, det viktiga är att jag då och då får en påminnelse att arbeta vidare på det här större projektet, och om jag gör det så kommer det till slut bli genomfört.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *